divendres, 22 d’octubre del 2010

La dansa

En el meu tema lliure parlare de la dansa, que es una de les coses que més m'agrada fer.
Jo porto des dels 6 anys fent ball, primer vaig començar amb el jazz, desprès amb el líric, i finalment i segueixo ara ballant Hip-Hop.
Ara hos parlaré una mica de la dansa:

DANSA
La dansa és un art consistent en expressar-se mitjançant moviments del cos al ritme de la música. Es fa servir bé com a forma d'expressió, bé com a interacció social o bé pot estar present en actes espirituals o en altres tipus d'actuacions artístiques. Juntament amb el teatremúsica, la dansa és una de les tres arts escèniques que existeixen des de l'antiguitat. i la
Per a identificar què és dansa cal tenir en cmpte factors socials, culturals, estètics o artístics, i varia des dels moviments funcionals mès bàsics (com ara el ball folclòric) als més virtuossosballet). La dansa pot ser participativa, social o representada per a una audiència, amb moviments que no comporten cap significat, com passa en la majoria dels balls europeus, o bé pot tenir moviments i gestos d'un sistema simbòlic de significats, com passa en les danses asiàtiques, mentre que les danses africanes sovint tenen una funcionalitat interpretativa de l'entorn. En qualsevol cas, les danses dónen forma idees, emocions o conten una història. (com ara el
Les danses populars estan enllaçades amb les arrels històriques dels pobles, puix totes les societats humanes han desenvolupat alguna mena de dansa característica. Per exemple, en el folklore dels Països Catalans, hi ha danses com la sardana de Catalunya o el bolero, el copeo, la mateixa de Mallorca, la jota a moltes zones de la península Ibèrica; també hi ha la dansa clàssica a Europa, la dansa del ventre a Àfrica i Orient, les danses gitanes de l'Índia fins la península Ibèrica (flamenc, etc.), els diferents balls de saló (vals, tango, lindy hop, etc.), la dansa contemporània, etc.
En totes les danses, de tots els estils, al capdavall, tenen característiques comunes com ara la flexibilitat, el moviment del cos, així com consideracions físiques humanes i universals. Si els passos d'una dansa no s'executen de la forma correcta pot tenir lloc accidents perillossos.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada